Өзгөртүү мүмкүнчүлүгү: Спагетти Болоньезе

24. 10. 2018
Экзосаясат, тарых жана руханияттын 6-эл аралык конференциясы

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na boloňské špagety. Tímto ze srdce rádi plníme přání našeho kamaráda Sueneého. Napište nám vaše zkušenosti, jak jste si pochutnali.

Петр менен Эва ошондой эле жеке адамдар жана топтор үчүн аң-сезимдүү тамак даярдоо курстарын уюштурушат, коомдук жана жеке иш-чараларга тамак аш беришет. Эгер сизди кызыктырса, анда алар менен байланышыңыз барактар же күйгүзүңүз FB.

Recept: Boloňské špagety

Recept na 10-12 porcí

Suroviny pro uvaření sojového granulátu:

  • Sojový granulát 1 balení 150 g
  • Česnek 3 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Шою соусу 3 аш кашык
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Vegeta bez glutanu 2 PL
  • Ичүүчү суу 1,5 л

Ostatní suroviny na omáčku:

  • Cibule střední 8ks (nakrájená na kostičky)
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Mrkev 6ks (nastrouhaná na hrubo)
  • Rajčatový protlak 3ks po 140g
  • Rajčata ve vlastní šťávě 2ks po 400g
  • Česnek 4 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Bazalka sušená 3 PL
  • Күн карама майы 14 аш кашык

Semolinové špagety 850g

Doba přípravy: cca 40 min

Түшүндүрмөлөр: ČL = чай кашык, PL = шорпо кашык

Метод:

Vyrobíme si sójový granulát (granulát zalijeme vodou a vaříme až do vyvaření vody, dochutíme.., vymačkáme přebytečnou vodu). Nakrájíme cibulku na kostičky, nastouháme si mrkev na hrubo na struhadle. Rozpálíme olej a dáme smažit cibulku. Připravíme si omáčku: Sekaná rajčata ve vlastní šťávě, smícháme všechny suroviny. Připravíme si omáčku, dochutíme dle své chuti.

Эва менен Петр баарына жакшы аппетит каалайт

Окшош макалалар